Intervencijom vatrogasaca skinut je lim s krova koji je prijetio pasti na cestu. Međutim, iako je opasnost zasad otklonjena, treba očekivati kako će se slične situacije sve češće ponavljati, budući da slavna vila sve više propada iz dana u dan, a jedini spas mogao bi predstavljati brzi pronalazak novog vlasnika – koji bi vilu mogao dobiti i za svega jednu kunu!

Kratak put od „ljepotice“ do ruine pa sve do ozbiljne prijetnje javnoj sigurnosti u nešto više od dva desetljeća prešla je ičićanska villa Münz, markantno zdanje i biser opatijske arhitekture koje dominira ičićanskim prostorom.

Već duži niz godina ova vila se raspada i sve je u lošijem stanju, a prije godinu dana urušio se krov i otvorila unutrašnjost slavne vile. Ta situacija kulminirala je danas, kada su zbog prijetnje javnoj sigurnosti morali intervenirati i opatijski vatrogasci.

Kako je kazao zapovjednik JVP Opatija Gordan Filinić, vatrogasci su dobili dojavu da s krova vile visi komad lima koji prijeti prometu, a nakon što su se na terenu doista i uvjerili da bi lim mogao pasti na cestu i ugroziti vozače i pješake, intervenirali su i otklonili prijetnju.

Međutim, iako je opasnost zasad otklonjena, treba očekivati kako će se slične situacije sve češće ponavljati, budući da slavna vila sve više propada iz dana u dan, a jedini spas mogao bi predstavljati brzi pronalazak novog vlasnika.

Naime, villa Munz ponuđena je na prodaju putem javne dražbe u sklopu stečajnog postupka protiv osječke tvrtke Sagitta koja joj je vlasnik, a cijena joj može pasti sve do svega jedne kune.

Izvor: liburnija.net

Skip to content