Grmljavinsko nevrijeme praćeno jakom kišom i vjetrom koje je sinoć pogodilo naše šire područje uzrokovalo je brojne probleme našim sumještanima i dežurnim službama.
Prema informacijama s koje smo saznali od Gordana Filinića, zapovjednika Javne vatrogasne postrojbe Opatija, noćas su imali 15 intervencija.

– Najviše intervencija imali smo na uklanjanju grana i stabala koji su padali po prometnicama i vozilima te čišćenje šahti koje je napunilo lišće. Također, imalo smo i jednu intervenciju na prometnoj nesreći koju smo osiguravali te sanirali stanje na kolniku do normalizacije prometa, kazao je Filinić uz napomenu da su nastavili s intervencijama i danas te da su ekipe koje rade na raščišćavanju drveća još uvijek na terenu…

DHMZ za danas najavljuje promjenljivo i nestabilno vrijeme, s mjestimičnom kišom i pljuskovima s grmljavinom, češćima do sredine dana, osobito na zapadu zemlje te na sjevernom Jadranu. Stranica meteoalarm.eu najavljuje mogućnost grmljavinskih pljuskova, a posebno je upozorenje izdano za pomorce.

– Iako su uobičajene i česte u ovoj regiji, očekuju se lokalno ili potencijalno opasne brzine vjetra koje uzrokuju valove rizične za manja plovila. Neiskusni pomorci, posebno oni koji upravljaju manjim brodovima, trebali bi izbjegavati plovidbu u tim uvjetima i obratiti pozornost na pomorsku prognozu te pri planiranju razmotriti vjetar i uvjete na moru. Moguće je da neki katamarani neće ploviti pa ako putujete, pratite informacije o prometu, stoji na stranici meteoalarm.eu.

Izvor: liburnija.net

Skip to content